Om ossOm oss

Mixum är det tidigare familjeföretaget som vuxit upp till att bli en modern och mångsidig matproducent med mer än 100 anställda och en viktig del av Greenfood koncernen med verksamhet i 7 länder.

Vi levererar idag vår mat, t.ex. pastablandningar, majonnäsbaserade röror, qunioasallader, ägg, vegangrytor och mycket mer till hela Norden (förutom Island) men även till Frankrike och Tyskland.

Mixums signum är smak och kvalitet, vi ruckar aldrig på dessa grundpelare, våra produkter skall alltid vara goda och fräscha!

På kvalitets och miljö-sidan är vi certifierade enligt FSSC22000, ISO 14001 samt även för KRAV och EU-ekologisk produktion.

På ett år producerar vi 2400 ton kokt pasta, det motsvarar 150 fullastade långtradare.

Vår toppmoderna anläggning i Motala ligger bra till mitt emellan Stockholm och Göteborg med närhet till E4:an.

"Mixums
signum
är smak och kvalitet"

BolagsfaktaBolagsfakta

KOKT PASTA​

kg/h

Majonnäsbaserade sallader

kg/h

Antal kokta skalade ägg

/h

Omsättning

MKR

Viktiga årtalViktiga årtal

1989
Vätterägg bildas av Familjen Franzen.
10 anställda.
1989
1992
Första anläggning på Turbinvägen i Motala etableras
1992
1996
Utbyggnation!
1996
1999
Namnbyte till Mixum AB
25 anställda.
1999
2004
Vårt egna varumärke Bröderna Franzéns lanseras i dagligvaruhandeln
2004
2009
Anläggningen brinner ned!

Ny kund:
2009
2010
Nya Fabriken står klar! 4000kvm
2010
2014
Fabriken byggs ut till 5600kvm
2014
2015
Greenfood-koncernen köper Mixum
2015
2018
Fabriken byggs ut till 8100kvm
2018
2019
Mixum omsätter ca 250MSEK
120 anställda
2019